lördag 12 september 2009

11 september, äppel päppel



Andra morgonen i rad utan morgontrots. Så skönt! Och så sparar man en massa tid. Mamman går upp sju och duschar och sminkar. Och tar på kläder som är framlagda kvällen innan. Och sen vaknar barnen halv åtta. Borstar tänderna och klär på sig framlagda kläder. Och sen tar man färdigpackad dagisväska och så off till dagis. Fast innan vi drar kör vi en liten årstidsrelaterad liten aktivitet. Igår och idag plockade barnen nämligen ett varsitt äpple att äta i bilen till dagis. Mysigt. (Och för den som tycker att det låter så himla präktigt och supermammigt att ha framlagda kläder och väskor och hej och hå. Så kan jag berätta att jag ofta, eller nästan alltid, måste leta efter min mobiltelefon på morgonen. Trots att jag har den som väckarklocka och alltså hade den nyss. Och sen leta efter jobbnyckeln. Och tappa bort mobilen igen och ringa upp den från hemtelefonen för att märka att den redan ligger i väskan, fast i fel fack. Så därför är det nödvändigt att ha koll på det andra, annars skulle vi aldrig komma iväg.)

2 kommentarer:

annben sa...

Hmm det låter lite bekant...det där med nycklar och mobil...Så det är ju bra att barnens saker finns där de ska vara.......

k-lina sa...

Ja... Men A börjar visa vissa tendenser till att leta efter grejer han också. Han undrar ofta var hans svarta-skor-som-han-kan-sätta-på-sig-själv är. Och cykeln.